Bliv klar til en ny sæson i haven

Foråret er lige så stille ved at gøre sit indtog i Danmark. Og når nattefrosten begynder at stilne af, begynder det ofte at sitre i de grønne fingre, som har holdt pause over vinteren.

Når jorden endelig begynder at blive blød igen, betyder det nemlig, at man endelig kan begynde at arbejde i haven. Så hvordan bliver man klar til en at komme ud i haven så hurtigt som muligt?

Ryd op i haveskuret

Selvom det eneste man måske kan tænke på er, at komme ud og passe sine bede og plante sine planter ud i haven, kan det dog være en god idé at starte med at danne sig et overblik over de ting man allerede har.

De fleste af os har det nemlig med at miste overblikket over de ting vi allerede har, og kommer ofte til at købe ekstra værktøj og lignende, for blot at finde ud af, at vi også købte præcist det samme sidste år.

Brug din pause i haven til at rydde op i dit udstyr og danne dig et overblik over hvad der skal købes ind og måske donere det værktøj udstyr, som du ikke længere har brug for.

Tag på inspirationstur

En pause fra haven er også en oplagt mulighed for at samle gode idéer ind til din have. For når først selve arbejdet udenfor er gået i gang, kan det være svært at finde tid til alle de gode idéer som pludselig opstår. Men hvis du kommer det i forkøbet, har du mulighed for at tage højde for dem i stedet for at udskyde dem til næste år.

Du kan finde inspiration i dit lokalområde uanset hvor du er i landet. Befinder du dig eksempelvis i Køge kan du via dette link blive klogere på dine muligheder. Det er kun fantasien der sætter grænser.