Fliser til din drømmeterrasse

Mange går og drømmer om en ny terrasse, hvor man kan nyde sommersolen med familie og venner. Det kan være, at man har børn, som kan lege og hygge sig der, når de lyse tider melder deres ankomst. Det kan også være, at der skal stilles an til den helt store grillaften med gode bøffer og vin sammen med gode venner. Uanset hvad, så er en terrasse en drøm for mange, som har en have og et areal, hvor det kan lade sig gøre. Men hvor skal man starte med dette terrasseprojekt?

Mange muligheder for en ny terrasse

Der findes flere muligheder, når man skal have ny terrasse. Man kan vælge en træterrasse i forskellige materialer, som er en smuk og æstetisk mulighed. Det kræver dog en del vedligeholdelse, hvis man gerne vil have en pæn terrasse i mange år. En anden mulighed er at få lagt fliser.

Her tænker mange først og fremmest på kvadratiske, gå fliser, men der er mange muligheder for at bruge fliser på kreative og nytænkende måder. Hvis man f.eks. bruger store fliser, vil man skabe et mere roligt og strømlinet udseende. Men de kan have en tendens til lettere at vippe eller knække. Med små fliser kan man dele området op i mindre dele, og man har mulighed for at lave mønstre, skabe bevægelse og dynamik.

Hvis man vælger natursten får man en terrasse, indkørsel eller noget andet, der holder i mange år. Til gengæld er de dyrere end betonfliser, så her skal man have det økonomiske aspekt med i overvejelserne. Det er i det hele taget en god idé at lave et budget, så man ved, hvor mange penge man sætte af til projektet inden man går i gang. Her bør man overveje udgifter til håndværkere, materialer, m.m.

Skab noget unikt og anderledes og få inspiration

Hvis man gerne vil skabe noget unikt og anderledes, så kan man også vælge at blande forskellige fliser og størrelser, så man mikser på kryds og tværs. Det giver et unikt udseende til terrassen og til resten af huset, når man ser det udefra. Nogle vælger også at bruge mørke sten og fliser, fordi det giver et stilrent og moderne udseende.

De ser også renere og pæne ud i længere tid end lyse fliser. Man skal blot tænke over, at jo mørkere de er, desto varmere bliver de også, hvilket kan mærkes om sommeren, når man går rundt på dem med bare tæer. Hvis man er i tvivl om, hvilken slags belægning man skal vælge, så bør man taget et kig på huset udefra.

Hvis man følger husets linjer, bliver det også nemmere at finde ud af, hvilke fliser man f.eks. skal vælge. Er det et minimalistisk hus med rene linjer, så kan det være en fordel at vælge belægning i lige linjer med et enkelt design. I det hele taget kan man lade sig inspirere af, hvad andre har gjort, hvis man går en tur i sit lokalområde. Man kan også søge på nettet og finde frem til billeder, der kan bruges som inspiration.